Case Study: Lloyds Quality Assurance

Case Study: Lloyds Quality Assurance 1 Trinity Park, Solihull

Job No. Lloyds Register Quality Assurance Limited
Ground and First Floor, 1 Trinity Park, Bickenhill Lane, Solihull, B37 7EH
Overbury PM/SM Value Size sq ft
Haydn Whitehead 26,000 sqft
Client Lloyds Register Architect Overbury PLC
 QS  Jennifer Longden, Cushman and Wakefield  Senior Designer  Joe Huddleston
Project Manager

(External)

 Jennifer Longden, Cushman and Wakefield  CDM Co-ordinator  Jennifer Longden, Cushman and Wakefield
 Start Date  December 2014  End Date  March 2015

Full description of works

Overbury worked closely with teams from Lloyds Register Birmingham and London, helping the Birmingham office relocate to Number 1 Trinity Park in Solihull; a prominent, well placed and freshly refurbished Cat A office environment within landscaped surrounds.

Joe Huddleston, Senior Project Designer at Overbury worked very closely with Lloyds Register’s throughout from design concept to design delivery.  Lloyds Register’s demanding brief required a range of working environments and amenities, from comfortable, high end training facilities to meeting room suites for staff and visitors alike.

Noteworthy design

To create a brand new high specification dining and refreshment area sitting within the buildings central atrium.

A mixture of communal and small group dining areas surrounded with Soundtect acoustic panels to effectively control sound break out as well as add vibrancy to the space by co-ordinating with the rest of the fit out and Lloyds Resister branding.

The Soundtect panel design and colour ways were selected as Lloyds wished to pick up on the rectilinear theme within their brand.  This theme ran through wall features such as ceramic tiling, furniture pieces and flooring systems.

A final point of note was that this creative use meant entire walls didn’t need flooding with acoustic panels in order to create a feature.  The pixelated pattern that was developed enabled striking feature and acoustic benefit in an efficient manner.

Other design elements.

A new reception environment and way finding package for the entire building was designed plus a variety of high specification meeting and training facilities, including refreshment bays, luggage and cloaks cupboards as well as technology and communications coordination.

Highly space efficient desking layouts countered with generous breakout and alternate work environments as well as some small areas left fallow for future expansion and flexibility

The entire scheme was successfully handed over on time and on budget.